Thee dokter

Prevent your Health

Witte Thee

Witte thee is een theesoort die getrokken wordt van de eerste jonge knoppen van de theeplant. Deze knoppen worden geplukt binnen de eerste 48 uur dat ze zijn gevormd. Hierna worden de geplukte knoppen in zonlicht gedroogd.

Bestel hier witte Thee

 

Witte thee was lange tijd enkel bekend in China, maar wordt tegenwoordig [(sinds) wanneer?] ook in Sri Lanka en India geproduceerd. In China wordt de thee hoofdzakelijk geproduceerd in de provincie Fujian. De theesoort werd populair tijdens de Song-dynastie in China.

 

Thee en Gezondheid

 

Witte thee heeft een subtiele smaak waarin zoete en bloemige tonen zijn te onderscheiden. Witte thee bevat vergeleken met gewone thee meer L-theanine, een aminozuur dat bij mensen bij klachten van stress, tot stressvermindering kan leiden, antioxidanten, zoals catechinen (EGCG), en vitamine C. Het aftreksel van de knoppen is lichtgeel en donkerder naarmate de thee langer staat.