Thee dokter

Prevent your Health

Oolong Thee

Oolong Thee of oolong is een traditionele Chinese theesoort ergens tussen groene en zwarte thee. Groene thee is niet helemaal geoxideerd en zwarte thee is volledig geoxideerd. De oxidatiegraad van oolongthee ligt tussen de 10 en 75 procent. De smaak van de minst geoxideerde oolongs neigt naar groene thee met een frisse fleurige citrusachtige smaak. De meest geoxideerde neigen naar zwarte thee en bezitten een smaak van steenvruchten, vaak omschreven als geroosterde abrikozen en perziken.

          De term "oolong" betekent "zwarte draak" in het Chinees.

Gedroogde "oolong"-theeblaadjes zijn te herkennen als losse opgerolde (donker)groene bolletjes voor de minst geoxideerde soort en tot een zwart draadachtig voorkomen voor de meest geoxideerde oolongs.

Oolong Thee Goed voor de gezondheid?
Deze Thee heeft een goede invloed op hart en vaat problemen, in de ze thee zitten kalium, magnesium en calcium. ( aderverkalking wordt bestreden door deze mineralen)
Ook voor de strijd tegen gewicht is deze thee goed geschikt, uw lichaamsvet neemt af. 

Oolongthee ondergaat een paar delicate processen om aan zijn unieke aroma en smaak te komen. Typische oolongthee wordt geproduceerd volgens de volgende stappen:

Bestel uw Oolong Thee

 

* Drogen in de zon of aan de lucht blootstellen om wat vocht kwijt te raken.

 

* Het kneuzen van de bladrand om een grote oppervlakte voor oxidatie te maken. Deze kneuzing breekt tevens de celwanden zodat de in de cel aanwezige enzymen het oxidatieproces opstarten.

   * De theebladeren worden ondersteboven gegooid voor de volgende stap.   

* Het proces om de verdere oxidatie te stoppen. Dit gebeurt door de thee kortstondig te verhitten. De hitte stopt alle enzymatische activiteit.

 

*Drogen ,om het teveel aan vocht te verwijderen.